Menü Bezárás

Megújul a nyíregyházi Csodavár

Újabb mérföldkövéhez ért a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület HUSKROUA „Healt4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára” című projektje. Megújul a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum- és Játszóház, mely a projekt keretében zajló korai, óvodai és iskolai fejlesztésre szoruló gyermekek ellátásának helyszínét biztosítja.

„Eddig is történtek már változások a Csodavárban: a projekt első évében korszerűsítettük a szellőzőrendszert, a helyiségek klímaberendezéseket kaptak, a tetőn napkollektorokat helyeztünk el. Idén nyáron a 172 nm-es épület belső tere teljesen megújul, modernebbé válik, a játszóház pedig új, izgalmas és egyedülálló interaktív eszközöket kap” – mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

A felújítási munkálatok 2021 júniusától 2021 augusztusáig tartanak, ebben az időszakban a fejlesztéseket a Csodavárral szemben, a Szent István utca 28. szám alatti Túróczy Zoltán Evangélikus Óvodában tartják az intézmény szakemberei. A gyógypedagógusok természetesen minden érintett szülővel felveszik a kapcsolatot és egyeztetnek ezzel kapcsolatban. A Csodavár recepciója szintén a Csodavárral szembe, a Rejtett Kincsek Down Egyesület irodájába, a Szent István utca 32. szám alá költözik a felújítás idejére.

Ahogy a fejlesztésekről, úgy a nyári táborokról sem kell lemondania a szülőknek addig, amíg megszépül az intézmény. A Csodavár táborai idén rendhagyó helyszínen, a Luther Márton Evangélikus Kollégiumban (4400 Nyíregyháza, Iskola utca 2.), de ugyanazzal a szeretettel és szakértelemmel várják a 4-12 éves gyerekeket, változatos heti témákkal és rengeteg szabad játékkal. A táborokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást a +36 70 630 4868-es telefonszámon lehet kérni.

„Nagyon szépen köszönjük a szülők megértését és garantáljuk, hogy a türelmük meghozza a gyümölcsét, mert egy szebb és még izgalmasabb Csodavárral fogadjuk őket szeptember 1-jén!” – zárta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük