Menü Bezárás

Félidőn túl a Healt4all! projekt

161 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei speciális igényű gyermek fejlesztését tűzte ki célul a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesület a „Healt4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára” című projekt keretében két évvel ezelőtt. A nyíregyházi szervezet célja, hogy a megyében élő, korai, óvodai és iskolai fejlesztésre szoruló gyermekek megfelelő ellátásban részesüljenek. A projektben részt vevő gyerekek egyéni és csoportos gyógypedagógia fejlesztéseken, hidroterápián és neurofeedback terápián vesznek részt a nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóházban.
„A program nagyon sikeres. 2021 februárjáig 256 gyereket vontunk be valamilyen fejlesztésbe, akik összesen 3915 órán vettek részt az intézményben. A foglalkozások nagyon hatásosak, a szakemberek és a szülők is egyértelműen látják a fejlődést a gyerekeken” – tájékoztatott Buda Barna, a nyíregyházi Csodavár intézményvezetője.

A Healt4all! projekt 2021 őszén ér véget, keretében a gyerekek gondozása mellett a családok támogatására, a szakemberek képzésére és a fejlesztő intézmény korszerűsítésére is sort kerít a Rejtett Kincsek Down Egyesület.
Fotó: Komjáthy Lacika egyéni fejlesztésen